Vodič ➜ svet dečje knjige


Dečje odeljenje  vršačke biblioteke omogućava svojim najmlađim korisnicima da upoznaju knjigu, da se druže sa njom i da na njenim krilima urone u čarobni svet knjige i mašte. Preko slikovnica, školske lektire, beletristike i referensne literature prilagođene dečjem uzrastu (enciklopedija, rečnika, leksikona, atlasa) deca su u mogućnosti da bolje spoznaju svet oko sebe i prošire svoja znanja.

Da bi ulazak u taj čarobni svet dečje knjige bio što interesantniji i lepši za naše najmlađe korisnike, u biblioteci se organizuju tematske i edukativno-zabavne radionice na koje deca rado dolaze i učestvuju svaki put sa nesmanjenim zadovoljstvom. Đacima prvacima svih osnovnih škola svake godine se kroz akciju „Stvarajmo i negujmo čitalačke navike od najranijih dana“ dele besplatne članske karte i na taj način se deca koja možda do tada nisu imala priliku da dođu u biblioteku upoznaju sa samom bibliotekom, sa njenim fondom i sa zaposlenima.

Dečje odeljenje Gradske biblioteke Vršac  ponosno je na veliki  broj članova koji seže preko  zavidne brojke od  dve hiljade. Deca redovno posećuju biblioteku i čitaju najraznovrsniju literaturu. Mnoge su knjige pronašle svoj put do dečjih srca i postale omiljene, ali knjige o Hariju Poteru i dalje ne prestaju da se čitaju i neprikosnoveno drže prvo mesto među najčitanijom dečjom literaturom godinama unazad. To su knjige koje su munjevitom brzinom postale popularne na svim kontinentima i u kojima je magija toliko prisutna da se zaista mogu smatrati savremenim bajkama. Taj magični svet Hari Potera, svet čarobnjaka i vilenjaka omogućava deci da stvaraju fantastične svetove i povećavaju njihovu sposobnost da shvate svet oko sebe. Čitajući ove knjige, deca će obogatiti i proširiti svoju maštu i naučiti da razmišljaju na kreativniji način.

Osim serijala o malom čarobnjaku, među najčitanijom literaturom se nalaze i drugi naslovi kao što je serijal knjiga Artemis Faul, knjige o Tei i Džeronimu Stiltonu i mnoge, mnoge druge.

Kontakt

Gradska biblioteka Vršac
Svetosavski trg 2, 26300 Vršac
Tel: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Radno vreme
Od ponedeljka do petka 07:30 - 20:00 sati, subotom 8:00 - 12:00 sati.

 Potvrđujem tačnost podataka

Mailing lista

2018 © Gradska biblioteka Vršac - Sva prava zadržana
Top