Vodič ➜ projekti

OTVORENO ODELjENjE NEMAČKE KNjIGE

Odeljenje su otvorili Njegova ekselencija ambasador Svezne Republike Nemačke u Srbiji Volfram Mas, pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Milorad Đurić i predsednik Upravnog odbora Štada grupe Hartmut Reclaf. Odeljenje nemačke knjige broji oko 30 000 bibliotečkih jedinica na nemačkom jeziku.

Dana 4. avgusta 2011. u Gradskoj biblioteci je svečano otvoreno renovirano Odeljenje nemačke knjige. Finansijsku podršku ovom projektu obezbedila je Fondacija Hemofarm svojom donacijom od 50 000 evra.

AKCIJA „KNjIGA DO SVAKOGA“

Gradska biblioteka u Vršcu se uključila u projekat „Knjiga do svakoga“ koji je iniciralo Udruženje gluvih i nagluvih iz Vršca u saradnji sa  Nacionalnom službom za zapošljavanje. Ideja je da se invalidnim licima, bolesnima, starima i svima onima koji nisu u mogućnosti da lično dođu u biblioteku i pozajme knjige, to omogući na taj način što će neko drugo lice umesto njih doći u biblioteku i doneti im na kućnu adresu željenu knjigu. Lica koja budu raznosila knjige biće zaposlena u okviru projekta javnih radova, a predviđeno je da ova akcija  traje šest meseci (od 1. jula do 31. decembra).

„Biblioteka sa zadovoljstvom prihvata učešće i saradnju u ovom humanom projektu. Želja nam je da naša biblioteka bude „biblioteka bez zidova“, podjednako dostupna svim građanima, bez obzira na njihova telesna ili čulna oštećenja. Naš cilj kao javne biblioteke jeste promocija jednakih mogućnosti za sve ljude, uključujući i lica sa invaliditetom,  i  mogućnost da svi ravnopravno razvijamo sopstvenu ličnost i pratimo lična književna i kulturna interesovanja, istovremeno proširujući i vlastito  znanje i kompetencije. Poseban doprinos koji će biblioteka dati ovom projektu jeste besplatno učlanjenje svih invalidnih lica učesnika u ovom projektu“, rekla je Darinka Mihajlović, direktorka Gradske biblioteke u Vršcu.

U okviru ovog projekta, zaposlenje će pronaći desetoro lica (šestoro iz Vršca i po dvoje  iz Plandišta i Bele Crkve). To su  takođe invalidna lica ali sa lakšim telesnim  i čulnim nedostacima.
Slavoljub Francuski, koordinator projekta “Knjiga do svakog“ pozvao je sva nepokretna lica, bez obzira na vrstu invaliditeta, da se jave na telefon 013/839-534 (Udruženje gluvih i nagluvih u Vršcu) i ostave svoje podatke , kako bi ih uključili u ovaj humani projekat. 

Kontakt

Gradska biblioteka Vršac
Svetosavski trg 2, 26300 Vršac
Tel: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Radno vreme
Od ponedeljka do petka 07:30 - 20:00 sati, subotom 8:00 - 12:00 sati.

 Potvrđujem tačnost podataka

Mailing lista

2018 © Gradska biblioteka Vršac - Sva prava zadržana
Top