Vodič ➜ pozajmica knjiga


Učlanjenjem u Gradsku biblioteku korisnici stiču pravo na pozajmicu i upotrebu građe koja se nalazi u fondovima Gradske biblioteke. Korisnik je dužan da prikaže člansku kartu biblioteke, kako bi mi mu usluge koje biblioteka pruža bile omogućene. Korisnici se učlanjuju na Dečjem odeljenju(uzrast do 15 godina) i na Odeljenju za odrasle korisnike(od 15 godina naviše).

Knjige se izdaju na period od 15 dana(na Pozajmnim odeljenjima za decu i odrasle), sa mogućnošću produženja ovog roka za još 15 dana. Korisniku je dozvoljeno da pozajmi najviše dve knjige. Korisnik je dužan da vrati knjige nakon isteka ovog roka.

Korišćenje građe iz fonda Naučnog odeljenja, Zavičajnog odeljenja, fonda serijskih publikacija  i referensne zbirke, kao i posebnih zbirki dozvoljeno je samo u prostorijama Gradske biblioteke.

Gradska biblioteka u Vršcu, za potrebe članova, omogućuje međubibliotečku pozajmicu građe iz drugih biblioteka u Srbiji, ukoliko u svom fondu ne poseduje traženu publikaciju. Upotreba ove građe dozvoljena je u prostorijama Gradske biblioteke.

Korisnici su dužni da vode računa o knjigama koje su uzeli na iznajmljivanje i da ih ne oštećuju. Ukoliko korisnik izgubi ili ošteti knjigu, dužan je da štetu nadoknadi, a izgubljenu knjigu zameni istom novom knjigom.

Kontakt

Gradska biblioteka Vršac
Svetosavski trg 2, 26300 Vršac
Tel: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Radno vreme
Od ponedeljka do petka 07:30 - 20:00 sati, subotom 8:00 - 12:00 sati.

 Potvrđujem tačnost podataka

Mailing lista

2018 © Gradska biblioteka Vršac - Sva prava zadržana
Top