Градска библиотека Вршац Светосавски трг 2, 26300 Вршац тел/факс: 013 83-29-55

Хуманитарна акција "Сви смо ми читаоци"

svi smo mi citaocisvi smo mi citaoci3

 

Удружење параплегичара и квадриплегичара "Параквад ВШ" у четвртак, 23. априла, од 11 до 13 часова, на Градском Тргу код Крста, организује акцију "Сви смо ми читаоци", поводом обележавања Светског дана књиге.
Акцију "Сви смо ми читаоци" подржавају КОВ и Градска библиотека у Вршцу, a tом приликом биће организован и сајам књига на коме ће посетиоци моћи да купе жељену књигу по цени коју сами одреде. Такође, посетиоци ће моћи да донесу своје половне књиге и да их међусобно мењају. Сав приход од продаје књига иде у хуманитарне сврхе.
- Циљ ове акције је да изађемо изван зидова соба, читаоница и библиотека и да промовишемо књигу и читање у отвореном простору. Желимо да учинимо књижевност и потребу за читањем видљивом, као што желимо да скренемо пажњу јавности на специфичне потребе наших суграђана параплегичара и квадриплегичара. Покажимо да је књижевност магија која спаја људе и чини нас племенитијим и одговорнијим према себи и другима, рекла је Викторија Гајта, чланица Удружења Параквад ВШ и позвала суграђане да у што већем броју подрже ову акцију.
Чланови Удружења Параквад ће овом приликом промовисати и своју акцију "Сакупи хуманитарни чеп" и делиће флајере са апелом да се преко хуманитарних СМС порука помогне Јелени Стојановић да прохода.
Градска библиотека Вршац и удружење "Параквад ВШ" потписали су Протокол о сарадњи на пројекту у којем учествује Заштитник грађанина Републике Србије.
Удружење “ПАРАКВАД ВШ” је такође направило споразум са градском библиотеком о одређеним услугама:
- Чланови удружења моћи ће бесплатно постати чланови библиотеке
- Удружење у својим просторијама је добило на реверс одређену литературу које се обнавља на месечном нивоу
- Сви чланови који су слабо покретни и ређе посећују просторије удружења моћи ће да изаберу одређену литературу путем интернета
- Одабрана литература ће им бити достављена једном месечно на кућну адресу.

svi smo mi citaoci2

 

КОНТАКТ

Градска библиотека
Светосавски трг 2
26300 Вршац

Тел: 013/832-955
E-mail: bibliotekavrsac@open.telekom.rs


Матични број: 08044805,
Регистарски број: 8212001674,
ПИБ: 100515272